Hoe reinig ik de wasmachine.

Een schone wasmachine is essentieel voor het behouden van frisse en schone kleding. Hier is een eenvoudige handleiding om je wasmachine grondig schoon te maken:

 1. Maak de buitenkant schoon: Veeg de buitenkant van de wasmachine af met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken reinigt, inclusief het bedieningspaneel en de deur.
 2. Reinig het wasmiddelbakje: Verwijder het wasmiddelbakje en spoel het grondig af onder warm water. Gebruik een oude tandenborstel om eventuele zeepresten of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat alle openingen en compartimenten volledig schoon zijn.
 3. Ontkalk de wasmachine: Kalkaanslag kan zich ophopen in je wasmachine en de prestaties verminderen. Vul een kopje schoonmaakazijn en giet het in het wasmiddelbakje of een reinigingset. Draai een lege wascyclus op de hoogste temperatuur. Dit zal de kalkaanslag verwijderen en de wasmachine ontvetten / Reinigen.
 4. Reinig de rubberen afdichting: De rubberen afdichting rond de deur kan vuil verzamelen en een bron van nare geurtjes zijn. Maak een oplossing van warm water en mild schoonmaakmiddel en gebruik een doek of spons om de rubberen afdichting schoon te maken. Zorg ervoor dat je alle vuil en zeepresten grondig verwijdert.
 5. Laat de trommel luchten: Laat de deur en het wasmiddelbakje open staan na elke wasbeurt om de trommel te laten luchten en vochtigheid te verminderen. Dit helpt ook om nare geurtjes te voorkomen.

Door regelmatig je wasmachine schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat je kleding altijd fris en schoon is. Probeer deze stappen minstens één keer per maand uit te voeren voor het beste resultaat.

wasmachine occasion witgoednet
vaatwasser schoonmaken onderhoud

Hoe maak ik de vaatwasser schoon.

Het schoonmaken van de vaatwasser is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze efficiënt blijft werken en dat je vaat schoon en fris blijft. Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding om je vaatwasser grondig schoon te maken:

 1. Verwijder alle losse onderdelen: Haal alle rekken, manden en eventuele andere losse onderdelen uit de vaatwasser. Controleer ook de sproeiarmen en verwijder eventuele voedselresten of vuil.
 2. Controleer en reinig de filters: Vaatwassers hebben meestal minstens één filter. Controleer de handleiding van jouw specifieke model voor de locatie van het filter. Verwijder het filter en spoel het grondig af onder warm water om alle vuil en voedselresten te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen verstoppingen zijn.
 3. Maak de deur en de rubberen afdichting schoon: Neem een ​​vochtige doek en veeg de binnenkant van de deur en de rubberen afdichting af. Deze plekken accumuleren vaak vuil en vet. Zorg ervoor dat je ook eventuele vlekken of schimmel verwijdert.
 4. Reinig de sproeiarmen: De sproeiarmen kunnen verstopt raken, waardoor de waterstroom wordt belemmerd. Verwijder de sproeiarmen en spoel ze af onder warm water. Gebruik een tandenstoker of een dunne draad om eventuele verstoppingen in de sproeigaatjes te verwijderen.
 5. Gebruik een vaatwasserreiniger: Om de vaatwasser grondig te reinigen, kun je een speciale vaatwasserreiniger gebruiken. Volg de instructies op de verpakking om deze op de juiste manier toe te passen.
 6. Voer een lege cyclus uit: Nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, voer je een lege cyclus uit om eventuele resterende vuil- en reinigingsmiddelresten weg te spoelen. Gebruik hiervoor een programma op hoge temperatuur om grondig te reinigen en mogelijke bacteriën te doden.

Door regelmatig je vaatwasser schoon te maken, zorg je ervoor dat deze in optimale conditie blijft en je vaat stralend schoon wordt.

Hoe maak ik de Droger schoon.

Het schoonmaken van de droger is een belangrijke onderhoudstaak die de efficiëntie en veiligheid van het apparaat kan verbeteren. Hier zijn de stappen om de droger op de beste manier schoon te maken:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact: Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat de droger niet is aangesloten op het elektriciteitsnet voordat je begint met schoonmaken.
 2. Verwijder pluisjes uit het pluizenfilter: Het pluizenfilter verzamelt pluisjes en vuil tijdens het drogen. Verwijder het filter uit de droger en verwijder alle pluisjes met je handen of een zachte borstel. Spoel het filter af onder stromend water en laat het volledig drogen voordat je het terugplaatst.
 3. Maak de drogerkast schoon: Gebruik een zachte doek of een stofzuiger om de binnenkant van de drogerkast schoon te maken. Verwijder alle zichtbare pluisjes, stof en vuil. Let vooral op de ruimte rondom het pluizenfilter en de ventilatieopeningen.
 4. Reinig de luchtuitlaat en ventilatiepijp: De luchtuitlaat aan de achterkant van de droger en de bijbehorende ventilatiepijp kunnen na verloop van tijd verstopt raken met pluisjes en vuil. Maak ze regelmatig schoon om een goede luchtstroom te behouden. Gebruik een stofzuiger of een speciale borstel om de pluisjes te verwijderen.
 5. Controleer de ventilatieopeningen buiten: Als je droger is aangesloten op een externe ventilatieopening, zorg er dan voor dat deze ook vrij is van eventuele blokkades. Controleer regelmatig of er geen bladeren, vogelnesten of ander vuil in de ventilatieopeningen zitten.
 6. Optioneel: Gebruik een drogerontpluizer: Als je merkt dat je droger nog steeds pluisjes achterlaat op je kleding, kun je overwegen om een drogerontpluizer (ook wel pluizenroller genoemd) te gebruiken. Dit handige gereedschap verwijdert pluisjes en pilling van stoffen.

Houd er rekening mee dat de schoonmaakinstructies kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van je droger. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor specifieke richtlijnen. Het regelmatig schoonmaken van je droger zal helpen om de levensduur te verlengen en problemen te voorkomen.

siemens condensdroger wt44w371nl

Bezorging en Montage aangeschafte apparaten.
Witgoedinfo levert in opdracht van Witgoednet de aangeschafte witgoed apparaten en bezorgd deze op de begaande grond (of als er een lift aanwezig is) tot aan de voordeur. Indien de selectie gemaakt is zal Witgoedinfo ook de montage verzorgen op de bestaande aansluitingen van water en/of Electra. Indien deze niet (correct) aanwezig zijn zal Witgoedinfo de installatie niet uitvoeren en is er geen restitutie mogelijk op het aankoopbedrag.
Indien witgoednet of Witgoedinfo anders bepaald zal een eventuele tegemoetkoming altijd in de vorm van een waardebon zijn

Witgoednet zal na de bestelling deze doorgeven aan Witgoedinfo en deze zorgt dat het apparaat zo spoedig mogelijk bij de klant komt,
De klant krijgt een datum voorgesteld en krijgt vervolgens uiterlijk de avond van te voren een sms met een tijdsblok waarin de machine geleverd wordt.

Bij het niet thuis zijn wanneer de monteur voor de deur staat zullen er zoals in de algemene voorwaarden opgesteld niet-thuis kosten worden berekend en wordt er door de planning een nieuwe datum voorgesteld.

Op al onze diensten gelden onze algemene voorwaarden welke samen met witgoedinfo zijn opgesteld.

Kosten berekening

Indien er prijsfouten en/of wijzigingen zijn van meer dan 10% of een onjuiste berekening van de verzendkosten kunnen er extra kosten berekend worden. hiervan wordt u ten alle tijden per mail van op de hoogte gesteld.Retourneren van oude apparaten.
Vrijstaande apparaten.
Bij een levering van een apparaat zal Witgoedinfo indien het apparaat klaar staat voor transport de oude machine mee retour nemen om deze aftevoeren.

Inbouw apparaten.
Indien er gekozen is voor het monteren van het witgoed apparaat zal Witgoedinfo de oude machine op normale wijze uitbouwen, het nieuwe apparaat inbouwen en het oude apparaat retournemen en afvoeren voor u.

Garantie

U krijgt van ons 6 maanden garantie* op de Occasion apparaten.

U krijgt 1 volledig jaar garantie* op de BKeus apparaten.

Op nieuwe apparaten zit 2 tot 5 jaar fabrieksgarantie (deze garantietijd is verschillend per merk)

* Buiten een straal van 15 kilometer vanuit onze hoofdvestiging ahv google rekenen wij enkel voorrijkosten.

Geld retour

Indien een apparaat binnen 30 dagen niet functioneert zoals voorgeschreven heeft de klant recht op vervanging van het apparaat op een werkende machine ten hoogte van het aankoopbedrag.

Witgoednet beslist ten alle tijden wanneer en hoeveel een klant eventueel factuurbedrag kan terug krijgen of vermindert kan worden.
Teruggave van een factuurbedrag of deel hiervan zal altijd of per bank of als waardebon zijn zoals beslist wordt door Witgoednet.

Betaling / Achteraf betalen

U kunt via de webshop dmv Ideal betalen, bij afhalen kunt u bij ons pinnen of (gepast) contant betalen.

Bestellingen onder rembours

Na schriftelijk akkoord kunnen bestellingen onder rembours geleverd worden, Witgoednet kan hierbij een aanbetaling vragen. bij een factuurbedrag boven de € 800,- zal er standaard een aanbetaling gevraagd worden.

Eigen reparatie service