Wilt u een nieuwe wasmachine ?

Wat is er belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine?

Energielabels. Waar moet je op letten?

De zuinigste wasmachines hebben energielabel A+++. Fabrikanten van zuinige wasmachines hanteren daarbinnen een extra indeling: A+++-10/20/30/40 en 50%. Dit zijn geen officiële categorieën.

Een wasmachine die zuinig omgaat met energie, is vaak wat duurder dan zijn onzuinige broertjes met dezelfde capaciteit. Maar in gebruik zijn zuinige wasmachines goedkoper doordat ze minder stroom gebruiken. De hogere aanschafprijs verdien je dus voor een deel terug.

Vanaf 1 maart 2021 nieuw energielabel

Wasmachines krijgen vanaf 1 maart 2021 een nieuw energielabel. Dat gaat lopen van A t/m G. De plusjes achter de A en de ‘- zoveel procent’ verdwijnen dus. Het nieuwe label is pas op 1 maart 2021 in de winkel te zien, maar je kunt het nu al in de doos aantreffen.


Vulgewicht. Mag het een kilotje meer zijn?

Welk vulgewicht voor jou geschikt is, is afhankelijk van 2 factoren: de hoeveelheid gezinsleden & het aantal wasbeurten per week.
Het aantal gezinsleden is belangrijk, zo heeft een gezin van 3 personen voldoende aan een vulgewicht van 7 kilogram, waarbij een gezin van 4-5 personen beter af is met een vulgewicht van 8-9 kilogram.
Mocht de wasmachine nu toch groter zijn dan wordt aangeraden, probeer dan het wasgoed op te sparen en minder vaak te wassen. Dit is voordelig voor de levensduur van de wasmachine, aangezien deze met name gebaseerd is op het aantal wasbeurten per jaar. Het is altijd raadzaam om de wastrommel voor maximaal 90 procent te vullen en dus 10% over te houden

Wasmachine wasbakje poeder vloeibaar

Welk vakje voor de wasmiddel.

Elke wasmachine bevat drie uitsparingen waar men wasmiddel of waspoeder & wasverzachter in kan doen.
De uitsparingen maken onderscheidt tussen de voorwas, de hoofdwas en een wasverzachter.

De uitsparing met de markering ‘I’ of ‘1’ & ‘II’ of ‘2’ is bedoeld voor wasmiddel. Dit kan zowel vloeibaar wasmiddel als poeder betreffen.

Frilec wasautomaten | Of bekijk onze selectie wasautomaten